Oj vad barn - och vuxna - åt vid dagens lunch på förskolan. Jag var lite orolig att maten skulle vara för stark men det verkade inte vara något problem. En ny variant av den klassiska ugnskasslern som jag absolut gör igen! Ingen lightmat direkt, men med lite råkost, knäckebröd och fullkornsris blir det ändå en ok måltid. Lättprodukter fungerar inte bra i den här rätten eftersom täcket då gärna blir grynigt vid tilllagningen. Tänk på att kassler ofta är salt och därför behövs inget extra salt i täcket.
Till 40 barnportioner behövs:
3 kg kassler i skivor
1 l grädde
5 dl creme fraiche 34%
2 dl tomatpuré
2- 2,5 msk sambal oelek
Svartpeppar
Lägg ut kasslern på djupa ugnslåtar. Vispa grädden medelfast och rör ned resten av ingredienserna. Bred över kasslern och gratinera i 175C i 15-20 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar