Den ser inte mycket ut för världen den här grytan men smakar desto mer! Hemma skulle jag ösa på med mer chili, thaibasilika och massor med grönsaker men på förskolan får man vara lite mer försiktig! Det är viktigt att kycklingen får marinera nån timme för att få smak.
Till 40 barnportioner behövs:
2,5 kg kycklingfilé i 2 cm-tärningar
Marinad:
1 dl rapsolja
1/2 dl vitvinsvinäger
1 msk sambal oelek
1/2 dl finhackad ingefära
6 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl fisksås
Såsen:
1l kokosgrädde
1,5 dl vatten
1dl kycklingfond
Finrivet skal och saft av 5 lime
Salt och peppar
1 dl maizenamjöl+vatten
+ 5 dl kokta brytbönor
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och lägg i kycklingen. Låt marinera minst 1h. Lägg på plåt och stek i ugn 15 min 200C.
Koka upp kokosgrädde, vatten och fond. Red av med maizenamjöl utrört i vatten, koka upp igen. Rör ned skal och saft av lime. Vänd ned kycklingen. Smaka av med salt och peppar. Vänd ned brytbönor precis innan servering, får de koka för länge blir de gula! Servera med jasminris eller nudlar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar