söndag 20 oktober 2013

Gryta med högrev, rotsaker och dijonsenap

En riktigt mustig gryta passar bra i höstmörkret!

Till 6 portioner behövs:
600g högrev i grytbitar
100g rödgul trumpetsvamp
Smör att steka i
Salt
Svartpeppar
1/2 tsk timjan
1/2 tsk rosmarin
2 morötter, grovt tärnade
2 palsternackor, grovt tärnade
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, pressade
2 köttbuljongtärningar
1 l vatten
3 dl grädde
1 msk dijonsenap
15 cm purjolök i strimlor
1 msk vetemjöl+ 1 dl vatten till redning

Bryn köttet i smör i en stekpanna med salt, peppar, örtkryddor och vitlök. Stek även svampen i smör. Lägg över i en gryta och häll på vatten och tillsätt köttbuljong. Låt puttra 45 min. Tillsätt rotsakerna, purjolök, senap och grädde och låt puttra ytterligare 15 min. Red ev av grytan med vetemjölsredning. Servera med ris, potatis, matvete eller bulgur och gärna lite svartvinbärsgelé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar