Jag fick av misstag "black bulgur" till förskolan. Det är väääldigt mkt fullkorn och alldeles brunt. Inte den mest lätt-tillgängliga varianten för någon som aldrig ätit bulgur m.a.o. Jag brukar istället använda det i brödbaket och gör bl. a. dessa tuggiga bullar som passar bra till soppa.
Till 48 bullar behövs:
3 dl fullkornsbulgur+6 dl kokande vatten
100g jäst
1 l vatten 37C
2 dl surdeg av råg
1/2 dl mörk sirap
5 tsk salt
2 tsk mald koriander
5 dl dinkelmjöl
+ vetemjöl special, ca 2 l
Dag 1:
Koka upp vattnet och häll över bulguren. Låt svälla till dag 2. Häll ab den vätska som ev. ej sugits upp.
Dag 2:
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt sirap, surdeg, koriander och salt. Vänd ned bulgur och dinkelmjöl. Tillsätt specialvetemjöl under tiden som degmaskinen går. Du ska ha så mkt mjöl att degen inte klibbar och går att knåda för hand, ca 1,8-2 l. Låt jäsa 1 h. Dela degen i fyra bitar och rulla ut till längder som delas till 12 bullar. Jäs på plåt 30 min. Grädda 15 min i 225C ugn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar