Barnen älskar färsbiffar till lunch och det går åt massor... Denna dag gjorde jag en grekisk variant där jag kryddade upp basreceptet på köttfärslimpa/ biffar på denna blogg med 1 msk oregano och två pressade kung solo-vitlökar.
Till detta lite klyftpotatis som rostats med olivolja, salt, paprikapulver och timjan. Räkna två potatisar per person, klyfta och lägg ut på ugnsplåt med olja och kryddor. Rosta 25 min i 225C.
Servera med en klassisk tzatziki. Jag brukar ta 2 dl matlagningsyoghurt, 2-3 pressade vitlöksklyftor, 15 cm gurka som rivits grovt, saltats ur och pressats på vätska. Blanda allt i en skål. Till detta salt och peppar samt en tesked olivolja.
Barnen på förskolan brukar normalt vara lite försiktiga med kalla såser men upptäckte att det var gott att doppa potatisen i tzatzikin och kom t.o.m. för påfyllning :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar