fredag 26 april 2013

Grekisk färsbiff med tzatziki och klyftpotatis

Barnen älskar färsbiffar till lunch och det går åt massor... Denna dag gjorde jag en grekisk variant där jag kryddade upp basreceptet på köttfärslimpa/ biffar på denna blogg med 1 msk oregano och två pressade kung solo-vitlökar.

Till detta lite klyftpotatis som rostats med olivolja, salt, paprikapulver och timjan. Räkna två potatisar per person, klyfta och lägg ut på ugnsplåt med olja och kryddor. Rosta 25 min i 225C.

Servera med en klassisk tzatziki. Jag brukar ta 2 dl matlagningsyoghurt, 2-3 pressade vitlöksklyftor, 15 cm gurka som rivits grovt, saltats ur och pressats på vätska. Blanda allt i en skål. Till detta salt och peppar samt en tesked olivolja.

Barnen på förskolan brukar normalt vara lite försiktiga med kalla såser men upptäckte att det var gott att doppa potatisen i tzatzikin och kom t.o.m. för påfyllning :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar