måndag 22 april 2013

Hemgjord risifrutti med jordgubbssås

Jag brukar försöka variera mellanmålet på förskolan och idag gjorde jag en version av risifrutti. Lite mindre söt och med mixade jordgubbar istället för sylt, alltså lite nyttigare. Jag kokade en vanlig risgrynsgröt men utan kanelstång och rörde ned lite socker och vaniljsocker. Lät den sedan svalna och blandade med vispad grädde och matyoghurt.

Till 40 barnportioner behövs:
5 dl grötris
1 l vatten
2 tsk salt
1,8 l mjölk
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl grädde
3 dl matyoghurt

Koka upp grötriset med vatten och salt i 10 min. Tillsätt mjölken och låt sjuda ca 40 min. Rör ned socker och vaniljsocker och låt svalna. Vispa grädden och rör ned den och yoghurt i den kalla gröten.

Servera med en sås på jordgubbar:

1 kg frysta jordgubbar
1/2 dl socker
1 tsk pressad citron

Låt jordgubbarna tina med socker och citronsaft i en kastrull. Ta av från värmen och mixa slät. Låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar