torsdag 4 april 2013

Grahamsfrallor

Enkla grahamsfrallor som passar både till soppa och mellanmål. Jag använder ofta en rejäl skvätt surdegskultur i bröddeg för att spara in jästid och ändå få god smak.

Till 45 frallor behövs:
1 l ljummet vatten, 37C
3 dl surdeg av råg
100g jäst
1 dl rapsolja
1/2 dl flytande honung
3 tsk salt
7 dl grahamsmjöl
2-2,2 l specialvetemjöl

Blanda ut jästen i vattnet och tillsätt surdeg, olja och honung, grahamsmjöl samt nästan allt vetemjöl. Knåda i maskin 5 min och tillsätt saltet. Knåda ytterligare 5 min. Tillsätt ev mer mjöl, degen ska gå att knåda och forma för hand utan att kladda. Låt jäsa under bakduk 45 min. Forma frallor. Jag brukar baka ut långa rullar som sedan skärs i bitar för att spara tid. Låt jäsa på plåt 30 min. Grädda i 225C ugn, ca 15 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar