fredag 19 april 2013

Fiskgratäng med dragonsmak

Den ser inte mycket ut för världen den här fisken men barnen åt helt slut på maten idag! Dragonfisk får väl närmast betraktas som en klassiker i skolmatssammanhang. Här är min version, till 40 barnportioner behövs:

3 kg Alaska polock eller annan vit fisk
2 tsk salt

Dragonsås
2 l mjölk
3 dl vispgrädde
1,5 dl flytande fiskbuljong
2 krm vitpeppar
salt
1 msk torkad dragon
2 dl riven parmesanost
1,5-2 dl maizenamjöl till redning

Lägg ut fisken på ugnsplåt, strö över saltet. Gör såsen enligt följande:
Koka upp mjölk och grädde. Tillsätt fiskfond och kryddor. Red av med maizena som blandats ut med vatten till önskad tjocklek. Sjud 5 min. Tillsätt osten och smaka ev av med mer salt. Häll såsen på fisken och gratinera i ugn 175C tills fisken nått en innertemperatur på 54C. Det tar ca 15 min. Servera med ris eller potatis, ärter och tomatklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar