Den ser inte mycket ut för världen den här fisken men barnen åt helt slut på maten idag! Dragonfisk får väl närmast betraktas som en klassiker i skolmatssammanhang. Här är min version, till 40 barnportioner behövs:
3 kg Alaska polock eller annan vit fisk
2 tsk salt
Dragonsås
2 l mjölk
3 dl vispgrädde
1,5 dl flytande fiskbuljong
2 krm vitpeppar
salt
1 msk torkad dragon
2 dl riven parmesanost
1,5-2 dl maizenamjöl till redning
Lägg ut fisken på ugnsplåt, strö över saltet. Gör såsen enligt följande:
Koka upp mjölk och grädde. Tillsätt fiskfond och kryddor. Red av med maizena som blandats ut med vatten till önskad tjocklek. Sjud 5 min. Tillsätt osten och smaka ev av med mer salt. Häll såsen på fisken och gratinera i ugn 175C tills fisken nått en innertemperatur på 54C. Det tar ca 15 min. Servera med ris eller potatis, ärter och tomatklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar