Kock på förskola med tre egna barn som lagar all världens mat och älskar att baka. Här skriver jag om mat från vardag till fest och en del om mat för barn. Färgstark, god och hälsosam mat är mitt signum!
onsdag 3 april 2013
Hemmarostad mysli
Den här myslin serverar jag till yoghurt vid mellanmål på förskolan. Lite elakt är det när man rostar den i ugnen, för den doftar som om man bakar kanelbullar... Barnen brukar komma och fråga vad som doftar så gott!
Blanda på en ugnsplåt:
5dl havregryn
1dl kokos
1dl solrosfrö
1 tsk kanel
Tillsätt en blandning av:
2 msk flytande honung
1/2 dl rapsolja
1/2 dl vatten.
Rör om ordentligt så att allt blir genomfuktat. Rosta i ugn 200C ca 15 min, rör om under tiden flera gånger.
Låt svalna och blanda sedan med:
1 dl russin
1 dl linfrö
2,5 dl cornflakes
Färdigt!
Förvara torrt.
Etiketter:
Mellanmål
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar