Efter lunchsoppa serveras alltid pannkaka till mellanmål på förskolan och jag gör då ugnspannkaka. Barnen äter med händerna från en serviette och idag njöt flera barn av mellis ute i vårsolen som äntligen börjar visa sig!
Idag lyckades jag äntligen få till Den Perfekta Ugnspannkakan!!! Faktiskt inte helt enkelt eftersom man måste anpassa recept, ta hänsyn till plåtar och ugnens funktion, tid för gräddning osv. Efter att ha testat och skrivit om receptet i några veckor blev det äntligen bra. Här kommer receptet som är beräknat efter storköksugn och sådan plåtar, men testa gärna 1/4 av receptet för hemmabruk. Nästa gång busar jag till det med lite grahamsmjöl också;-)
18 ägg
3 tsk salt
3,2 l mjölk ,3%
18 dl vetemjöl
Vispa ägg och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa i mjölet. Tillsätt sedan resten av mjölken. Låt stå i kyl och "svälla" två - tre timmar. Häll upp på fyra smorda ugnsplåtar. Grädda 35-40 min i 175C. (Här får ni nog anpassa tid och temp i receptet efter er egen ugn).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar