onsdag 3 april 2013

Pasta med tomat- och auberginesås

Idag frågade två barn vad de skulle få för mat och jag svarade
"Det blir pasta med tomat- och grönsaksås!"
"...men vad mer?" undrade barnen då.
"Det blir pasta med vegetarisk sås, man behöver inte äta kött i alla måltider" svarade jag.
Barnen såg mycket förbryllade ut och verkade inte helt nöjda med svaret. Hur som helst, den här vegetariska pastasåsen var uppskattad av både stora och små på förskolan idag. Jag trodde att barnen skulle pilla bort grönsakerna men de åt med god aptit!

För sås till 34 barnportioner behövs:
4 gula lökar, hackade
2 kung solo vitlök, hackad
1 röd chili,utan kärnor, finhackad
3 kg tomatkross
1/2 dl grönsaksbuljongpulver

Fräs lök och chili i olivolja. Tillsätt tomatkross och buljong. Sjud 20 min. Mixa med stavmixer. Tillsätt i såsen 4 st tärnade auberginer som saltats ur och rostats i ugn med olivolja, salt och svartpeppar i 225C ca 15 min. Färdigt! Servera med nykokt pasta och parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar