Måste säga att jag var oerhört skeptiskt när jag skulle laga dagens lunch men jag hade fått tipset från mina barns förskola där kocken berättade att barnen älskar denna fisk. Grundreceptet består av lika delar grädde och mjölk som blandas med salsa och tacokrydda, bred på fiskfilé och på med krossade nachos och riven ost. Jag gjorde min egen variant som faktiskt blev riktigt god!!!
Till 40 barnportioner behövs:
3 kg vit fiskfilé i portionsbitar som läggs på djup ugnsplåt, salta på fisken ( ca 2 tsk)
Såsen:
1 l mjölk
5dl grädde
ca 2 dl vetemjölsredning
2 dl riven parmesanost
5 dl tomatkross
5 dl creme fraiche, 34%
2 dl tacokrydda
Koka upp mjölk och grädde, häll i redning och sjud 10 min. Tillsätt ost, tomatkross, creme fraiche och tacokrydda. Häll över fisken. Täck med krossade nachos och riven ost. Gratinera i ugn 200C ca 15 min, tills fisken har nått en innertemp på 54C. Servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar