söndag 14 april 2013

Fröknäcke

Detta recept fick jag av en pedagog på förskolan och det måste ni absolut testa. Det är superenkelt att göra och blir oerhört nyttigt. Gott att knapra som det är eller till en bit ost. Som alltid har jag gjort om receptet lite. I originalet ingår hela 1 dl olja men jag tyckte det blev alldeles för mkt och tycker att 2 msk räcker bra. Jag använde hela linfrön istället för krossade och jag har också tillsatt 1dl melonkärnor, vilket kan uteslutas. För den hälsomedvetne kan pshylliumfrön säkert tillsättas med gott resultat.

Till en ugnsplåt behövs:
2 dl maizena majsstärkelse
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrö
1 dl melonkärnor
1/2 dl linfrö
1tsk salt
2 msk rapsolja
2,5 dl kokande vatten

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll på olja och vatten och rör om ordentligt. Lägg bakplåtspapper på en djup ungsplåt och bred ut gröten. Grädda 1h i 150C i mitten av ugnen. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Bryt sedan i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar