Dessa scones gjorde jag till mellanmål på förskolan en dag. Perfekt även att ha med sig på picknick eller utflykter. Fyllningen kan varieras efter smak och behov. Prova t.ex. mozzarella och soltorkade tomater samt färsk basilika; fetaost och oliver med oregano; varmrökt lax, hackat ägg och bladspenat osv... För den som vill ha en nyttigare och matigare scones kan 1 dl av mjölet bytas ut mot fullkornsmjöl, t.ex. grahamsmjöl.
Satsen ger 10 stora portionscones:
100g smör i tärningar
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk oregano
4 dl mjölk
150g rökt skinka i tärningar
100 g ost i tärningar
Mixa i matberedare smör, mjöl, oregano, bakpulver och salt till en smulig massa. Tillsätt mjölken och låt maskinen knåda samman till en deg. Lägg degen i en skål och knåda in skinka och ost. Forma bollar med två matskedar och lägg på bakplåtspapper. Grädda 15-20 min i 200C ugn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar