Riktigt lyckade blev dessa limpor med bulgur, rågkross, linfrö och solrosfrön. Mörk sirap och brödkryddor ger god smak och gör att brödet uppskattas av många.
Till fyra rejäla limpor behövs:
100 g jäst
1 l vatten 37C
1/2 dl rapsolja
1/2 dl mörk sirap
3 dl surdeg av råg
5 tsk salt
1 tsk malen fänkål
1 tsk malen anis
1 tsk malen kummin
1,5 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1,5 dl rågkross
3 dl grovt dinkelmjöl
3 dl grovt rågmjöl
+ vetemjöl special ca 1,3 kg
Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt olja, sirap, brödkryddor, salt, linfrö solrosfrön och rågkross. Tillsätt dinkel- och rågmjöl. Nu låter du brödmaskinen gå och tillsätter så mkt vetemjöl special att degen släpper från bunken och går att hantera för hand. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1h. Dela degen i fyra delar och forma limpor. Jäs på plåt i 30 min. Grädda i 225C ca 35 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar