söndag 16 februari 2014

Blåbärspaj med krispigt havretäcke

Det här är Leilas recept som jag bara gjort några små förändringar i och pajen är verkligen supergod med det krispiga täcket. Satsa på en bra blåbärssylt, jag brukar passa på att köpa några av IKEAs burkar när jag är där - den är god! Servera pajen med vaniljsås eller vaniljglass

Botten:
75g rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
2 msk socker
1 msk vatten

Fyllning:
225g blåbär
2 dl blåbärssylt
2,5 msk potatismjöl
1 msk balsamvinäger

Topping:
75g smält smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn

Mixa ihop degen i matberedare och tryck ut den i en pajform. Förgrädda i 200 i 8-10 min. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och häll i pajskalet. Blanda ihop ingredienserna till toppingen och strö över fyllningen. Grädda ca 30 min i 200C tills havregrynen fått en gyllenbrun färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar