fredag 14 februari 2014

Tandoorikyckling med gurkraita och basmatiris

Testade med tandoori till barnen på förskolan och det gick hem. Tandoori är den enda kryddan jag köper som färdig kryddmix, för hemmagjorda blandningar saknar den knallröda färgen. Den här var från Santa Maria och riktigt god, inte så stark i smaken vilket passade många barn. Jag serverade kycklingen med en enkel gurkraita - indisk yoghurtsås som kan innehålla diverse grönsaker och kryddor. Basmatiriset blandades med ärtor för lite färg. Vitkålssallad med ananas till passade bra med sin sötma (finns recept på denna blogg). Annars är det gott med en mango chutney till.

Till 40 barnportioner behövs:
20 kycklingfiléer delade på mitten
5 dl matyoghurt
1/2 dl rapsolja
1,5 dl tandoorikrydda

Gurkraita:
1 gurka i små tärningar
1/2 gul lök, finhackad
5 dl matyoghurt
4 pressade vitlöksklyftor
Salt och svartpeppar

3l basmatiris
4 dl ärter

Putsa kycklingen och blanda ihop ingredienserna till marinaden. Låt kycklingen ligga i den minst 2h. Lägg på ugnsplåt och stek till en innertemperatur på 75-80C, i 225C
ugn.

Blanda ihop ingredienserna till raitan.

Koka basmatiriset enl förpackningen och lägg i gröna ärter när det är färdigkokt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar