fredag 14 februari 2014

Dinkelpaj med rökt lax, spenat och cheddar

Jag har en 18 cm springform hemma som jag tycker är super när man inte vill laga paj till så många eller bara baka en liten kaka. Idag blev det kylskåpsrens och jag hittade en bit cheddar och en förpackning rökt lax som behövde ätas upp. Resultatet blev en laxpaj. Det behövs inte något salt i äggstanningen eftersom laxen är så salt i sig.

Till ca 3 portioner behövs:

Pajdeg:
75g smör
1dl dinkelmjöl fullkorn
1dl vetemjöl
1/3 tsk salt

1,5 dl tinad bladspenat
1/2 gul lök, hackad
1 dl tärnad cheddarost
1 msk grov senap
150 g strimlad kallrökt lax
2 ägg
2 dl mjölk
Svartpeppar

Knåda ihop pajdegen och tryck ut i formen. Förgrädda i 7-8 min i 200C. Varva lök, spenat, lax och ost i formen och vispa ihop äggstanningen med peppar och senap och häll på. Grädda i 35 - 40 min i 200C. Servera med en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar