onsdag 19 februari 2014

Supergoda leverbiffar

Jag har ätit lunch flera gånger med barngruppen den här veckan och det är så givande. Många glada skratt, lite uppfostran ("man kan inte slicka på smörkniven och lägga tillbaka den i asken för då kan man sprida virus och bakterier") samt en dos näringslära (berättade varför vi mår bra av att äta lagom mycket fett) har det blivit. Idag serverades grönärtsoppa med räkor men det som blev mest pratat om var gårdagens uppskattade leverbiffar "det receptet skulle nog min mamma behöva" som en sexåring sa! Och t o m jag som normalt inte gillar lever tyckte biffarna var jättegoda...Tyvärr glömde jag ta en bild men här kommer receptet:

Till 40 biffar behövs:
1,5 kg nötfärs
2 kg kycklinglever
4 ägg
4 tsk salt
1 dl kalvfond
6 dl matlagningsgrädde
5-6 dl ströbröd
3 dl maizenamjöl
1 tsk finmalen svartpeppar
1 msk rosmarin
1 msk timjan
1 msk lökpulver
1/2 msk salvia

Kör kycklinglevern genom köttkvarn eller kör den slät i mixer. Blanda alla ingredienser i en assistent. Låt smeten svälla minst 30 min. Tillsätt ev mer ströbröd om smeten känns för lös för att hantera. Forma biffar som läggs på smord ugnsplåt. Stek i ugn 225C till en innertemperatur på 85C, det tar ca 20 min. Servera med gräddsås, lingon och kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar