söndag 23 februari 2014

Frasgratinerad torskrygg

Jag gör ofta en smulig topping att gratinera fisk med. Toppingen kan varieras på många sätt; örter, senap, tomatpuré, citron- eller apelsinskal osv. Basen är smör eller olja samt ströbröd som blandas till en smulig massa och breds över fisken. Idag blev smaksättningen dill, persilja och senap. Jag serverade potatis, citron samt en råkost till.

Till 4 portioner behövs:
4 bitar torskryggfilé, ca 120g st
2 msk ströbröd
1 msk olivolja
1 tsk grovmalen senap
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
Salt och peppar

Lägg torsken i ugnsform och strö över salt och peppar. Blanda ihop ingredienserna till toppingen och fördela på fisken. Gratinera i 225C tills fisken nått en innertemperatur på 54C, det tar ca 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar