torsdag 13 februari 2014

Kryddiga bönbiffar

Jag hittade ett basrecept på bönbiffar i en kokbok från Arla som jag tillsatte lite bulgur för tuggighet samt gav en spännande kryddning med ajvar reliesh och sambal.

Till 40 stora bönbiffar behövs
2 kg kokta kidneybönor
20 potatisar

8 ägg

2 dl ströbröd
2 dl Maizenamjöl
5 dl kokt bulgur

2 gula lökar, finhackade

5 tsk salt
2 dl ajvar reliesh

1/2 dl paprikapulver

1 msk sambal oelek
1,5 dl hackad persilja
2 tsk vitlökspulver

1 tsk Svartpeppar


Mal bönor och potatis i en köttkvarn. Blanda med övriga ingredienser och låt svälla 20 min. Forma biffar och stek i rapsolja till gyllene färg. Stek klart i ugn 175C ca 15 min. Servera med t ex bulgur och en tomatsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar