fredag 28 februari 2014

Kokoschokladkakor

Det började med att jag inte hade tillräckligt med smör hemma och googlade efter ett recept på småkakor med flytande margarin. Jag hittade då ett recept på en veganblogg vilket jag i vanlig ordning gjorde om. Jag tillsatte bl a ägg och bakpulver och ökade smaksättningen. Resultatet blev över förväntan - spröda och chokladiga kakor med kokossmak. Dessa måste ni testa!

Till 25 kakor behövs:

100g kokos
4 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
2,5 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Rivet skal av 1 apelsin
2 ägg
1 dl flytande margarin
1 dl rapsolja

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan apelsinskal, ägg och fett. Rör till en deg och forma runda bollar som plattas till. Lägg på plåt och grädda 15 min i 200C.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar