söndag 9 februari 2014

Snabba färssåsen

De dagar något av barnen önskar köttfärssås med spaghetti till lunch/middag är det suveränt att ha quorn- eller vegofärs i frysen. Det tar ungefär tre minuter att slänga ihop denna färsås och har jag pasta kokt i kylen rör jag ned den direkt i såsen och värmer på så sätt upp den. Servera med riven parmesanost. Jag använder gärna vegetariska färsalternativ även när jag lagar mat till familjen. Det är drygt, snabbt, miljövänligt och känns fräscht och nyttigt. Genom att tillsätta köttfond i såsen nedan så känns det inte att det är sojafärs.

Treåringens snabba färssås, 2 port
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk olivolja
1 dl sojafärs
1/2 brk tomatkross
1/2 msk köttfond
Svartpeppar

Fräs vitlöken i olivolja och rör ned sojafärsen. Häll på tomatkross, fond och smaka av med svartpeppar. Låt såsen bli varm. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar