Torsdagens APT bjöd på en matig bulgursallad med fetaostkeso.
Till 7 personer behövs:
5 dl kokt grov bulgur
1 dl marinerade soltorkad tomater
2 msk olivolja (gärna från tomaterna)
1 msk tomatpuré
Salt och peppar
1 tråg blandad sallad (rödbetsskott, spenat, ruccola mm)
2 dl kalamataoliver utan kärna
1 rödlök i båtar
1 ask cocktailtomater i halvor
3 kycklingfiléer, salt och peppar, olja
3 dl keso
1 msk olivolja
150g smulad fetaost
1 msk hackad basilika
Svartpeppar
Putsa kycklingen och krydda med salt och peppar samt ha på lite olja. Stek i ugn 175C till en innertemperatur på 80C. Låt svalna och skär sedan i tärningar.
Mixa soltorkade tomater med tomatpuré, olja och peppar. Blanda ihop med bulgurn. Blanda bulgurn med kyckling och grönsaker.
Rör ihop keso med fetaost och kryddor. Servera gärna med bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar