Hemmagjord tandoorikrydda fick smaksätta middagens kycklingspett. Till serverades det en mangosallad och saffransris med bönor. Mat som är både enkel och går snabbt att tillaga.
Till 4 portioner behövs:
600g kycklingfilé i stora bitar
Marinad:
1/2 dl rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk tandoorikrydda
1/2 tsk salt
Mangosallad:
1 mango i tärningar
1/2 gurka i tärningar
1 msk sweetchilisås
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 kruka koriander, skuren
Salt
Saffransris;
3 dl basmatiris
4,5 dl vatten
1,5 msk grönsaksfond
1 pkt saffran
2 dl kokta blandade bönor
Blanda ihop ingredienserna till marinaden och vänd runt kycklingen i denna. Låt marinera minst 30 min. Trä upp kycklingen på 4 träspett och lägg i ugnsform. Stek i ugn 225C till en innertemperatur på 75C, det tar ca 15 min. Koka basmatiriset i vatten med fond och saffran. Tillsätt bönorna då riset är färdigkokt.
Blanda ihop ingredienserna till mangosalladen.
Servera gärna med en klick matyoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar