söndag 16 februari 2014

Tandoorikycklingspett med mangosallad och saffransris

Hemmagjord tandoorikrydda fick smaksätta middagens kycklingspett. Till serverades det en mangosallad och saffransris med bönor. Mat som är både enkel och går snabbt att tillaga.

Till 4 portioner behövs:
600g kycklingfilé i stora bitar
Marinad:
1/2 dl rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk tandoorikrydda
1/2 tsk salt

Mangosallad:
1 mango i tärningar
1/2 gurka i tärningar
1 msk sweetchilisås
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 kruka koriander, skuren
Salt

Saffransris;
3 dl basmatiris
4,5 dl vatten
1,5 msk grönsaksfond
1 pkt saffran
2 dl kokta blandade bönor

Blanda ihop ingredienserna till marinaden och vänd runt kycklingen i denna. Låt marinera minst 30 min. Trä upp kycklingen på 4 träspett och lägg i ugnsform. Stek i ugn 225C till en innertemperatur på 75C, det tar ca 15 min. Koka basmatiriset i vatten med fond och saffran. Tillsätt bönorna då riset är färdigkokt.

Blanda ihop ingredienserna till mangosalladen.

Servera gärna med en klick matyoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar