Knapriga baguetter med surdeg serverades till dagens laxsoppa på förskolan. Jag trodde att en del barn skulle tveka inför alla frön, men de åt med god aptit!
Till 8 stora baguetter behövs:
3 pkt jäst
5 dl surdeg
1 l vatten 37C
1 dl olivolja
5 tsk salt
1 msk socker
2 dl solrosfrön
2 dl pumpafrön
2 dl linfrön
5 dl dinkelmjöl fullkorn
2 l vetemjöl special
Blanda ut jästen i vattnet och tillsätt surdeg, socket, salt och olja. Tillsätt alla frön och dinkelmjölet. Tillsätt vetemjölet lite i taget under bearbetning. Det ska bli en lite kladdig deg. Låt jäsa i bunken 1 h och själp sedan upp degen på mjölat bord. Skär ut 8 långa baguetter och lägg på plåt. Låt jäsa 45 min till. Grädda 15 min i 225C.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar