onsdag 26 mars 2014

Fröbaguetter

Knapriga baguetter med surdeg serverades till dagens laxsoppa på förskolan. Jag trodde att en del barn skulle tveka inför alla frön, men de åt med god aptit!

Till 8 stora baguetter behövs:
3 pkt jäst
5 dl surdeg
1 l vatten 37C
1 dl olivolja
5 tsk salt
1 msk socker
2 dl solrosfrön
2 dl pumpafrön
2 dl linfrön
5 dl dinkelmjöl fullkorn
2 l vetemjöl special

Blanda ut jästen i vattnet och tillsätt surdeg, socket, salt och olja. Tillsätt alla frön och dinkelmjölet. Tillsätt vetemjölet lite i taget under bearbetning. Det ska bli en lite kladdig deg. Låt jäsa i bunken 1 h och själp sedan upp degen på mjölat bord. Skär ut 8 långa baguetter och lägg på plåt. Låt jäsa 45 min till. Grädda 15 min i 225C.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar