måndag 31 mars 2014

Chili sin carne

Idag blev det chili sin carne till lunch på förskolan och barnen åt riktigt bra! Sin betyder "utan" och översatt blir det "chili utan kött". Köttfärsen är ersatt med mera bönor och chilin är superenkel att laga ifall man kokt bönorna i förväg eller väljer bönor på burk. Denna gryta är ganska stark för småbarnen men man kan minska på mängden chilipulver om man vill ha den mildare.

Till 40 barnportioner behövs:
6 hackade gula lökar
8 pressade vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 stor burk tomatkross
5 dl vatten
2 dl tomatpuré
2 dl grönsaksfond
1 dl chilipulver
1,5 l kokta kidneybönor
1,5 l kokta stora vita bönor

Fräs lök och vitlök i olivolja. Häll på tomatkross, vatten, fond, chilipulver och tillsätt tomatpuré. Låt sjuda 30 min. Rör ned bönorna och sjud 10 min till. Servera med ris och gärna vitkålssallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar