måndag 3 mars 2014

Nötfri mandelmassa

Rubriken är lite tokig, men det är inte så många som googlar på "solrosfrömassa" vilket detta är. Jag testade mig fram när jag skulle mixa en nöt/mandelfri mandelmassa till förskolans semlor på fettisdagen. Resultatet blev över förväntan, men då hade jag rostat solrosfröna innan vilket gav en nötig smak. Jag tillsatte sojamjölk så att även mjölkallergikerna skulle kunna äta, men vanlig mjölk fungerar såklart också.

Till 40 semlor behövs:
9 dl solrosfrön

3 dl socker

1 msk vaniljsocker

1 krm salt

2 msk rapsolja

1--2 dl Sojamjölk

Rosta solrosfröna i stekpanna och mixa med övriga ingredienser medan de fortfarande är varma. Tillsätt mjölken lite i taget tills massan fått den konsistens du önskar. Massan stelnar efter ett tag så gör du den långt i förväg är det bra med lite lösare smet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar