lördag 15 mars 2014

Pulled beef

I dessa pulled pork-tider så gjorde jag istället en pulled beef till söndagsmiddagen. Det blev en lite exotisk variant med tomat, paprika och kanel. Riktigt gott med en bbq-liknande sås. Jag serverade köttet med såsen, bulgur och broccoli som wokats med chili och vitlök. Köttet sköter sig själv i ugnen medans man är iväg på allehanda utflykter eller springer distanspass!

1 kg högrev
1,5 tsk salt
1 tsk cayennepeppar
2 msk paprikapulver
1 msk kanel
1 brk krossad tomat, 400g
2 dl vatten/rödvin

1 msk vitvinsvinäger
1 msk farinsocker

Lägg köttet i en ugnsform. Krydda och häll på tomatkross och vatten/vin. Täck med folie och sätt in i ugn 100C i 6-7h. Häll stekspadet i en kastrull och tillsätt 1 msk vitvinsvinäger och socker. Låt reducera till hälften av vätskan. Mixa slät. Dra itu köttet med två gafflar till trådiga bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar