Jag gjorde Kikärtsburgare till lunch idag på förskolan och blev väldigt nöjd med det luftiga brödet jag bakade till detta. Lite nyttigare än vanliga hamburgebröd med dinkelmjölet. Brödet går dessutom utmärkt att äta som vanliga frallor.
Till 60 st små bröd behövs;
1,5 l vatten 37C
3 pkt jäst
2 ägg
1/2 dl olja
3/4 dl ljus sirap
8 dl dinkelmjöl fullkorn
2,5l vetemjöl special
6 tsk salt
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt ägg, olja, sirap och salt. Vänd ned lite i taget under bearbetning. Låt jäsa 1 h. Dela degen i två delar och kavla ut till 2-3 cm tjocklek. Ta ut cirklar med tex ett stort glas. Lägg på plåt och upprepa tills degen är slut. Jäs 30 min och grädda i 225C i 12 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar