torsdag 20 mars 2014

Mysli med pumpafrön, tranbär, vanilj och kardemumma

Galet god blev dagens mysli som jag rostade på förskolan. Jag brukar göra en variant med kanel, solrosfrön och kokos, men kände för att förnya mig lite. Resultatet blev över förväntan och det här kommer jag att göra fler gånger :-D

1 l havregryn
1,5 dl solrosfrön
1,5 dl pumpafrön
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
1/2 dl rapsolja
1/2 dl flytande honung eller ljus sirap
1/2 dl vatten

Häll ut frön och havregryn på en djup plåt. Strö över vaniljsocker och kardemumma. Vispa ihop vatten, olja och honung, häll över grynen och krama in vätskan. Rosta i ugn 200C ca 15 min och rör om flera gånger så att det inte bränns.

Efter rostning blanda i följande:
1,5 dl torkade tranbär
2 dl cornflakes
2 dl branflakes
1 dl linfrö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar