tisdag 11 mars 2014

Marockansk köttfärs

Dagens lunch på förskolan var inspirerad av det marockanska köket med aromatiska kryddor, apelsin och couscous. Till köttfärsen används bara apelsinskalet så gör gärna en apelsinsallad med rödlök och svarta oliver på frukten. Servera grytan med saffranscouscous, en klick matyoghurt och gärna lite aprikoser och  russin.

3,5 kg nötfärs
5 gula lökar, hackade
1 hel vitlök, pressade klyftor
1/2 dl rapsolja
2 dl ajvar reliesh
4 dl tomatpuré
2 dl kycklingfond
1 msk spiskummin
1,5 msk kanel
3 msk paprikapulver
Finrivet skal av 3 apelsiner
5 dl vatten
Salt och peppar

Fräs lök, vitlök och köttfärs i rapsolja. Tillsätt kryddor, fond, tomatpuré, ajvar, apelsinskal och vatten. Låt puttra under omrörning i 60 min. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar