söndag 2 mars 2014

Viltbiff à la Lindström

Jag hittade viltfärs i en butik i helgen som innehöll ren och hjort. Hittar man inte det eller -ännu bättre- råkar ha en bekant som är jägare så fungerar receptet antagligen bra också med t ex älg eller rådjur. Vilt är smakrikt och tål tuff smaksättning som i detta recept. Jag gick hem och funderade över vad jag skulle laga och en överbliven rödbeta i kylskåpet gav grunden till dessa biffar som är inspirerade av Biff Lindström. Biffarna serverades med skysås, klyftpotatis och lättkokta grönsaker.

Till fyra portioner behövs:
500g viltfärs
1 tsk salt
1 ägg
1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk ströbröd
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk dijonsenap
2 msk kapris
1 medelstor finriven rödbeta
Svartpeppar
Smör att steka i

Vispa ihop grädde och ströbröd,  låt svälla 10 min. Blanda alla ingredienser och forma 8 biffar som steks till gyllene färg på medelvärme, ca 3-4 min per sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar