tisdag 25 mars 2014

Spenatvåfflor med rökt lax och löjrom

Vårfrudagen kräver givetvis våfflor. Hos oss serverades knallgröna våfflor med bladspenat som serverades med lätt creme fraiche, löjrom, hackad rödlök och rökt lax. Champagne till såklart. Snabbmat när den är som bäst :-D

Eftersom jag är lite lat emellanåt så görs smeten lite "bakvänt" i en mixerkanna där man tillsätter äggen mot slutet för att inte mixa sönder proteinmolekylerna i dem.

Till ca 16 våfflor behövs:
80g färsk bladspenat
5 dl mjölk
50g smält smör
2 dl vetemjöl
2 dl dinkelmjöl fullkorn
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 tsk salt

Mixa spenaten och mjölken i mixer tills mjölken är knallgrön. Tillsätt mjölet samt  bakpulver och mixa smeten slät. Tillsätt ägg och smör och mixa kort igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar