Mellokväll för många men hos oss står tv:n möjligen på i bakgrunden. Istället middag med gott rödvin. En kryddig marinad till fläskfilén där vildpepparn kan bytas ut mot lika delar svart- och szechuanpeppar. Cashewpeston blev riktigt lyckad och den provar jag gärna ensam till en pasta med färskriven pecorinoost nästa gång. Machesallad med en god olivolja och balsamvinäger serverades till.
Till 4 portioner behövs:
600g fläskfilé
350g pasta
1 dl riven pecorinoost
Marinad:
Skal och saft av 1/2 citron
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
2 tsk paprikapulver
1 tsk hel fänkål
1 tsk hel vildpeppar
1/2 tsk chiliflakes
Cashew- och tomatpesto:
5 soltorkade tomater i olja
50g saltade rostade cashewnötter
1 msk skuren röd basilika
1 tsk chilipulver
1/2 tsk chiliflakes
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
Mortla de hela kryddorna och blanda med resten av ingredienserna till marinaden. Putsa fläskfilén och lägg i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden och massera runt den om köttet. Låt ligga i kyl i 1h.
Mixa ingredienserna grovt till peston och smaka av med salt.
Stek köttet i smör i en stekpanna på medelvärme tills köttet får en innertemperatur på 68C. Låt köttet vila 10 min i folie (medans pastan kokar).
Koka pastan och blanda med peston. Servera med uppskivat kött och färskriven pecorinoost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar