torsdag 20 mars 2014

Mexikansk kycklinggryta med tomat, chili och kakao

Dagens improviserade gryta inspirerad av mexikanska smaker blev väldigt uppskattad och serveringsskålarna länsade :-D Kakaon ger otroligt mycket fyllihet till smaken. Ännu godare blir det förstås om man låter lite mörk choklad av bra kvalitet smälta ned i grytan...

Till 40 barnportioner behövs:
2,5kg strimlad kycklinglårfilé
1/2 dl rapsolja
1 dl paprikapulver
1 dl chilipulver
1/2 msk vitlökspulver
1 msk kakao
3 tsk salt
2 msk vitvinsvinäger
1 stor brk tomatkross
2 dl tomatpuré
1 l kokta kidneybönor

Fräs kycklingen i rapsolja med kryddorna. Tillsätt tomatkross, tomatpuré och vinäger. Låt sjuda 10- 15 min. Vänd ned kidneybönorna och låt allt bli varmt. Servera med bulgur eller matvete och gärna en klick gräddfil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar