fredag 28 mars 2014

Knapriga tranbärskakor

Dessa knapriga kakor experimenterade jag fram idag med tanken att de skulle vara lite nyttigare och kanske fungera som en "energikaka" istället för en powerbar. Cocossockret kan bytas ut mot farinsocker som också ger lite kolasmak.

Till 16 kakor behövs:
75 g mjukt smör
1 dl cocossocker
1 ägg
2 dl havregryn
2 dl dinkelmjöl fullkorn
1 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 dl torkade tranbär och 1/2 dl solrosfrön 

Mixa först smör, ägg, sirap och socker till en porös massa. Tillsätt mjölet samt havregrynen. Mixa ihop till den kladdig deg. Ta ut på bakbord och knåda in tranbär och solrosfrön, använd lite mjöl och degskrapan om det kladdar för mkt. Dela degen i 16 bitar och rulla bollar som plattas till lite. Lägg på plåt och grädda 12 min i 200C ugn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar