måndag 10 mars 2014

Grönsakscurry med tomat och blomkål

Dagens lunch på förskolan var korvstroganoff som barnen verkligen äääälskar. Denna gryta serverades som vegetariskt alternativ och till falukorvsfobiker som jag själv ;-)
Servera med bulgur, couscous, quinoa, matvete eller ris och gärna en bönsallad till för lite mer proteiner.

Till fyra portioner behövs:
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk rapsolja
1 tsk curry
1 brk tomatkross, 400g
2 msk grönsaksfond
1 litet blomkålshuvud i buketter
3 dl brutna haricots vertes (frysta går bra)
Salt och peppar

Fräs lök, vitlök och curry i olja. Tillsätt tomatkross och grönsaksfond och sjud 10 min. Tillsätt blomkål och sjud ytterligare 5 min. Vänd ned haricots vertes och låt allt bli varmt. Smaka av med salt, peppar och ev mer curry.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar