Dagens lunch på förskolan var korvstroganoff som barnen verkligen äääälskar. Denna gryta serverades som vegetariskt alternativ och till falukorvsfobiker som jag själv ;-)
Servera med bulgur, couscous, quinoa, matvete eller ris och gärna en bönsallad till för lite mer proteiner.
Till fyra portioner behövs:
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk rapsolja
1 tsk curry
1 brk tomatkross, 400g
2 msk grönsaksfond
1 litet blomkålshuvud i buketter
3 dl brutna haricots vertes (frysta går bra)
Salt och peppar
Fräs lök, vitlök och curry i olja. Tillsätt tomatkross och grönsaksfond och sjud 10 min. Tillsätt blomkål och sjud ytterligare 5 min. Vänd ned haricots vertes och låt allt bli varmt. Smaka av med salt, peppar och ev mer curry.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar