Kassler är väl inte sådär väldigt spännande att laga men finns ändå allt som oftast i vår kyl eftersom barnen gillar det. Idag gjorde jag ett tappert försök att skoja till kasslern med lite aubergine, tomat och getost. Smakade helt OK med lite pasta till, jag kände nästan inte att det var kassler som gömde sig under det goda täcket ;-). Aubergine, tomat och getost är verkligen en bra kombination, ingredienserna gifter sig otroligt bra och mina absoluta favoriter på pizza!
Till 4 portioner behövs:
400g kassler i skivor
1 aubergine i tärningar
1 burk körsbärstomater (krossade tomater går också bra)
4 vitlöksklyftor, hackade
Olivolja att steka i
Salt och peppar
100g chèvre i skivor
250g färsk pasta
Grönsallad
Lägg kasslern i en ugnsform. Fräs auberginen mjuk i olja med vitlök, salt och peppar. Häll på tomaterna och låt puttra 5 min. Fördela röran över kasslern och lägg skivad getost ovanpå. Gratinera i 225 C ugn i 15-20 min. Koka pastan enligt anvisningarna och servera med en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar